mandag den 14. september 2015

JAPAN TUR/RETUR



Vi er jo ret store nørder herhjemme, specielt når det kommer til manga, anime og japansk popkultur generelt. I sin tid var det da også C som introducerede mig til denne fantastiske skæve verden som står i skærende kontrast til den danske kultur, og der gik ikke længe før jeg var næsten lige så opslugt som ham. Noget der især fascinere mig er... surprise, surprise, japanernes mad som er i en klasse helt for sig selv. Det er nok også derfor jeg til dato stort set kun har læst og set manga og anime som har maden i centrum, for jeg kan simpelthen ikke få nok af de mange smukke tegninger af mad, ja her er der altså tale om food-porn på højt plan.

Ny bagte okonomiyaki

En af de retter som dukker op igen og igen er okonomiyakien, en krydsning mellem en madpandekage og en omelet som nok bedst kan beskrives som japanernes form for pizza. Oftes vil en okonomiyaki bestå af æg, kål og så ellers diverse rester som man ligger inde med, og det betyder jo at denne japanske delikatesse er det perfekte medie for en Sulten Studerende som gerne vil undgå madspild. Man kan nemlig komme lige præcis det man har lyst til i sin okonomiyaki, når det kommer til fyldet er det nemlig kun fantasien som sætter grænser. I søndags fik vi jo kyllingesteg, så det var logisk for mig at bruge det kød vi havde tilovers herfra, men man kan også bruge bacon, skinketern, eller endda flæskesteg. Basically så kan du tænke på okonomiyakien på samme måde som du ville gøre med den danske klassisker inden for restemad "biksemad"


En okonomiyaki er dog ikke bare en okonomiyaki, der findes nemlig to forskellige måde at tilberede retten på. I Hiroshima lægges ingredienserne lagvis under bagningen/stegningen og i Osaka vender man alle ingredienserne sammen i en tyk dej inden bagningen/stegningen. For nemhendes skyld valgte jeg en Osaka-style okonomiyaki, og det var bestemt en stor succes, men jeg skal da også have prøvet at lave en Hiroshima-style okonomiyaki inden for den nærmeste fremtid.

Okonomiyaki klar til pynt
Normalt så toppes en okonomiyaki med en traditionel okonomiyaki-sauce, japansk kewpie mayonnaise, kombu og nori. Men da disse ingredienser ikke er så nemme at finde her i Næstved ja så valgte jeg at servere mine okonomiyakier med ketchup, bbq sauce, mayo, forårsløg og stegte svampe. Traditionelt var det bestemt ikke og de fleste japanske bedste mødre ville nok ryste fortvivlet på hovedet, men derfor smagte det nu stadig helt igennem fantastisk.

Itadakimasu, så er okonomiyakien ellers lige til at spise

Okonomiyaki 5 - 6 pers:

6 æg
150 g mel, jeg brugte hvid hvede
1 tsk. salt
1 løg
200 g champignon, i skiver
1 squash, groft revet 
3 gulerødder, groft revet 
½ hvidkålshoved, fint snittet 
3 forårsløg, fint snittet 
300 g kød, jeg brugte en rest kylling 
Olie til at stege i

Svits alle grøntsagerne og stil dem til side så de kan køle lidt net.

Mens grøntsagerne køler lidt ned piskes æg, mel og salt til en glat og sammenhængende dej.

Vend nu både grøntsagerne og kødet i dejen.

Kom nu en øsefuld dej på en varm pande med olie, glat dejen lidt ud og bag i ca. 2 min. pr side.

Fortsæt nu i samme stil indtil der ikke er mere dej.

Server okonomiyakierne lune sammen med ketchup, mayonnaise og/ eller bbq sauce og evt. lidt grønt til at drysse over toppen

0 kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...