søndag den 4. maj 2014

THAI OKSE WRAPS


Let og lækkert, det er lige nøjagtigt den slags retter vi går og sukker efter her i foråret, og herhjemme har vi det sidste lange stykke da også spist virkelig mange salater. En af salaterne som kom på bordet var de er thai inspirerede okse wraps... eller kan man virkelig kalde dem for en salat? Ja det skal jeg ikke kloge mig på, men det er vel også ganske underordnet hvad man kalder dem, når nu de smager så fuldstændigt fantastisk. Vi spiste dem som aftensmad sammen med lidt sød chili sauce til at dyppe i, men der ville nu heller ikke være tosset at servere dem som en forret her til sommerens grill arrangementer

Vi havde heldigvis rester efter at have spist wrapsne, så dagen efter kom de til at danne rammen for C's frokost som bestod af ris, resten af kødet, salat, sød chili sauce, rød peberfrugt, kiwi og en kinder bueno... jov jov man skal bestemt huske at forkæle sin mand lidt med lækre frokoster af og til ;)


Thai okse wraps 3-4 pers:

250 g hakket svinekød
250 g hakket oksekød
1 tsk. sesam olie 
2 fed hvidløg, fint hakket 
3 cm. ingefær, fint revet 
1 rød chili, fint hakket 
1 spsk. farin
1 spsk. fish sauce 
1 lime, saft og skal 
3 forårsløg
Salt og peber
Hjertesalat 

Rør kødet sammen med salt og peber og steg det på en tør pande indtil det er gennemstegt og sprødt 

Når kødet er sprødt drænes det for fedt og stilles til side.

Svits nu ingefær, chili og hvidløg i sesamolien, tilsæt farinen og lad massen karamellisere lidt.

Kom nu kødet tilbage på panden sammen med limeskal, fish sauce, limesaft og forårsløg

Når kødet er blandet godt med chili-hvidløgs massen fyldes den i salatbladene.

Nu kan man enten spise wrapsne som de er, eller dyppe dem i lidt sød chili sauce før de køres ind

0 kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...