lørdag den 8. juni 2013

SOL, SOMMER OG LETTE RETTER


Man kan vist roligt sige at den her uge har været præget af sol og sommer, og når vejret er så varmt som det har været i den her uge er det jo ikke ligefrem tung mad som man har lyst til at spise. Derfor er det også overvejende lette retter  der er kommet på bordet so far. En af retterne der især var let og sommerlig var de kalkunspyd og den wedge salat som vi fik at spise i onsdags, og hold da op hvor var det bare noget der ramte plet oven på en dag hvor temperaturen havde været oppe og runde de 20 grader.

Spydene bestod af marinerede kalkunstykker, bacon, rødpeber og rødløg

.
Start med komme en skive rødløg på spyddet

.
Derefter kommes baconnet på spyddet...


.
.
...efterfulgt af et stykke kalkun
.

..

.
Tag nu baconnet og fold det hen over kalkunstykket



.
Vend derefter spyddet så baconnet hænger hen over kalkunstykket og kom et nyt stykke på.
.

.
Fold nu baconnet hen over det 2. kalkunstykke og vend derefter spyddet igen

.
Så kommes et stykke rødpeber på spyddet


.
Fortsæt nu på samme måde med at "væve" baconnet rundt og de sidste to stykker kalkun

.
Nu skal man bare slutte med et stykke rødløg og så er spyddet klar til a blive grillet 
.
.
.


Kalkunspyd - 9 stk:

½ kalkun bryst, man kan også bruge 2 kyllingebryster, skåret i 36 tern

50 ml cremefraiche og purløgsdressing (jeg brugte den fra KRAFT)
1 spsk. chilisauce, til at spice dressingen lidt op (behøves ikke)
2 rødløg, skåret i kvarter og lagene delt fra hinanden 
9 skiver bacon
1 rødpeber, skåret i store tern
9 bambusspyd 

Start med at komme spydene i vand så de ikke brænder på grillen.

Herefter kommer man først en skive løg på hvert spyd efterfulgt af en skive bacon.

Nu kommer man et stykke kalkun på spyddene.

Derefter tager man den bacon ende som hænger nedad og folder den hen over kalkunstykket.

Vend nu spyddet så baconnet hænger hen over det første kalkunstykke og kom endnu et kalkunstykke på.

Baconnet der hænger nedad foldes nu over kalkunstykket hvor efter spyddet vendes endnu en gang (på den her måde ender man med at baconnet nærmest væves ind mellem de andre ting på spyddet)

Nu kommer man en skive rødpeber på hvert spyd, og endnu engang foldes baconnet henover.

Fortsæt nu på samme måde med de sidste to stykker kalkunstykker på hvert spyd.

Til sidst kommes der en skive rødløg på hvert spyd og så er de ellers klar til at blive grillet 
- Husk at de skal være gennemstegte når nu man har med fjerkræ at gøre


Wedgesalat - 4 pers:

½ iceberg salat, skåret i både
½ tomat
½ gul peber
1/4 agurk
½ avocado
1 forårsløg
2 skiver stegt bacon
2 spsk. dressing (jeg brugte cæsar dressingen fra Svansø)

Start med at skære alle grøntsagerne - undtagen salaten -  små tern

Vend derefter alle de snittede grøntsager sammen i en lille skål

Derefter hakkes forårsløget og baconnet.

Tilsidst kommer man lidt dresing på hver salatbåd efterfulgt af grøntsagsblandingen og tilsidst topper man af med forårsløg og bacon

4 kommentarer:

  1. Hvor længe skal kødet marinere i cremefraiche/purløgsdressing? Og er chili-saucen til at pensle spydene med inden de grilles?

    SvarSlet
    Svar
    1. De kan ligge i marinaden i alt fra 30 min. til natte over, det er altefter temperament. Og jeg lavede da vidst en lille upser med chilisaucen, for den har jeg jo helt glemt at skrive at jeg rørte op i dressingen for at give den et lille kick. men det kan sagtens udelades fra opskriften hvis man ikke er til det

      Slet
    2. Dejligt - tak:-) Skal forsøge mig med dem i morgen og er spændt på resultatet

      Slet
    3. Det lyder so en dejlig aftensmad velbekomme... og jeg håber selvfølgelig at du synes lige så godt om dem som mig :)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...