onsdag den 2. januar 2013

NYTÅRS FORRET 2012



Vi fik jo tunmousse til forret nytårsaften og det var ikke mindre end et hit for alle nytårsgæsterne, ja selv dem der var indædte fiskehadere sad med største velbehag og guffede tunmoussen i sig. Så hvis i står og skal have gæster forbi og ikke ved hvad i skal servere til forret, eller bare vil have en super lækker mad med tun til frokost, ja så vil jeg i den grad anbefale den her opskrift på tunmousse, den er super let at lave, kan laves et godt stykke tid i forvejen, og så smager den selvfølgelig helt vildt godt.




Smelt husblassen over et vandbad og afkøl den med lidt af tunblandingen.
Ven flødeskummet i og fordel moussen i små forme
Lidt pynt til forretten skulle der også til...

..og noget lækkert ristet brød med olivenolie, havsalt og pebermix.

Tunmousse - 6 pers:

3 blade husblas
2 dåser tun
2 dl bladselleri, finthakket
1 tsk. citronsaft
1 ½ dl cremefraiche
½ tsk. salt
1/4 tsk. cayennepeber
Peber
1 dl piskefløde

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
Imens husblassen ligger i vand blandes tun, bladselleri, citronsaft, cremefraiche, salt, cayennepeber og peber.
Pres vandet ud af den bløde husblas og smelt den over et vandbad.
Når husblassen er smeltet helt afkøles den lidt af tunblandingen før den vendes sammen med resten af tunblandingen under omrøring.
Pisk fløde stiv og vend den i, og smag nu moussen til før den fordeles i 6 smurte portions forme.
Lad moussen stå koldt og tildækket i min. 4 timer.


Citron/ agurke springer - 6 pers:

12 tynde sitron skiver
6 tynde agurkeskiver

Start med at ligge en agurkeskive mellem to citronskiver.
Skær derefter et lille snit igennem alle tre skiver og giv dem et lille twist.
Fortsæt på samme måde med resten af skiverne.


Store ciabatta croutoner -6 pers:

1 ciabattabrød
Olivenolie
Havsalt
Pebermix

Forvarm ovnen til 150 grader.
Skær brødet i 12 skiver og lig dem på en bradepande med bagepapir .
Dryp lidt olie på hver skive og drys med salt og peber.
Bag dem sprøde i ovnen i ca. 10 - 15 min eller indtil de er gyldne og sprøde

1 kommentarer:

  1. Jeg lavede også tunmousse med rejer til julefrokostbordet og den var et hit, især blandt børnene. Jeg bruger kun tykmælk i tunmousse og ingen fløde, så den er i en lidt lettere version end din, og den smager glimrende alligevel
    Men øj din ser også lækker ud :-)
    Mange hilsner
    Gitte

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...