fredag den 12. oktober 2012

OLD SCHOOL TARTELETTER

Torsdagens tallerken med tarteletter og et par nyplukkede tomater fra mors have"

Så stod middagen endnu engang i mormor madens tegn, tirsdag fik vi jo æbleflæsk, i går fik vi frikadeller og i dag var det intet mindre end tarteletter der stod på menuen. Og ja det er faktisk først i dag gået op for mig at jeg ved et rent tilfælde har fået lavet en uge hvor det er gode gamle danske retter der er i centrum (i morgen er det nemlig planen at vi skal have flæskesteg med hele moletjavsen), men af og til er det nu også meget rart med mormor mad. Der er selvfølgelig mange måder at lave retten her på  og for en hurtigere udgave kan man købe en pakke kyllingebryster og så koge dem indtil de er møre i en gryde med vand og en bouillonterning, derefter fortsætter man som sædvanligt med en opbagt sauce og en dåse asparges. Normalt er det sådan at jeg ville lave en omgang høns i asparges fyld til mine tarteletter, men da jeg for nogle uger siden var ude for at handle så jeg at der i Bilka var tilbud på 3 frosne kyllinger for 89 kroner så de blev da købt og har siden ligget og fyldt godt i fryseren. Så da valgte faldt på at vi skulle have tarteletter til aftensmad blev en af kyllingerne tøet op og så blev der ellers lavet tarteletter på old school maner hvilket både betød en helt kogt kylling og en jævnt god kyllingefond.

Opskriften her kan man faktisk bruge til mange forskellige ting, man kan koge en hel kylling som jeg gjorde, og så gemme kødet til tarteletter som her, hønsesalat, pitabrøds fyld, kyllinge tacos og meget mere. Suppen der er tilbage efter kødet er kogt kan man bagefter koge ind til en virkelig god kyllingefond de kan bruges som base i forskellige supper, saucer og lignende.

Den mørke og meget lækre kyllingefond

Tarteletter med høns i asparges:

1 stor kylling, delt i lår, bryst, vinger og skær eller bræk derefter resten af skroget i to dele
2 gulerødder, groft hakket
1 løg, groft hakket
1 porre, groft hakket
Ca. 1 spsk. sellerisalt
3 laurbær blade
Et par kviste timian
Et par kviste salvie
1 spsk. peberkorn
50 g smør
50 g mel
½ liter mælk
2 dåser asparges i stykker
Salt og Peber

Varm en suppegryde op til den er næsten rygende varm og brun alle kyllingestykkerne i den - også skroget.
Drys derefter kyllingestykkerne med sellerisalt og kom gulerødder, løg og porre samt  krydderier ned i gryden til stykkerne.

Vend det hele sammen og hæld vand på til det dækker.
Kog kyllingen indtil den er mør og gennemstegt ca. 30 - 45 min.
Når kyllingen er færdig tages den op af suppen og køles lidt af før alt køddet plukkes af benene
Kom derefter alle benene tilbage i gryden og kog suppen videre i en times tid, bagefter sies suppen og koges evt. yderligere ind for en mere koncentreret smag.

Nu er der bare tilbage at lave en opbagt sovs ved at lave en melbolle af det smeltede smør og melet.
Bag smørbolle af i et minutstid og hæld mælken i til du har en tyk sovs.

Kom nu både kyllingekød og asparges i sovsen og vend det hele godt sammen, hvis konsistensen er for tyk spædes der op med suppe kyllingen er kogt i og evt. asparges vandet.
Smag til med salt, peber og kyllinge fonden og kom fyldet i lune tarteletter

0 kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...