tirsdag den 11. september 2012

DEN STORE KARTOFFELUDFORDRING

Mandagens tallerken med grillet kyllingebryst, pastasalat, rød dressing og verdens bedste hvidløgsbrød

Her kommer der noget jeg ikke har skrevet om længe, nemlig et indlæg om hverdagsmad, og hvis jeg skal være ærlig så har jeg faktisk savnet det lidt. Men her på det sidste har da bare været så meget der er spillet ind på hjemmefronten, så enten har vi fået færdigretter i en snæver vending eller når det skulle gå lidt stærkt med at få noget i skrutten, eller også har vi spist retter som er vist 1000 gange før her på bloggen... og det havde jeg ærligt talt ikke den store lyst til at skrive om endnu en gang. Men idag fik vi noget der helt sikkert var blogværdigt og det var faktisk ikke engang 100 % min idé, for mændene herhjemme har nemlig gået og snakket om at de egentligt er ved at være lidt trætte af at vi får alt for mange "kød og kartoffelretter" (I know ikke det man forventer at en mand vil brokke sig over) Men jeg tog input til mig og tænkte "hey det her lyder da lidt som en lille udfordring" Så fra idag af gik jeg simpelthen igang med at prøve at indføre flere ris og pastaretter i vores madplaner, selvom det ikke bliver helt nemt da denne uges madplan både byder på kartoffelmos, stroganoff og stegt flæsk med persille sauce. Men hey en halv uge uden kartofler er da en meget god start for en pige der nærmest kunne leve udelukkende af kartofler :)

Det nemmeste og bedste hvidløgsbrød i verden: start med at skære nogle snit ned i et ciabattabrød, men pas på at du ikke skære helt igennem...

...Så laves der hvidløgssmør der kommes ned i lommerne i brødet, og så skal det ellers bare bages indtil smørret er smeltet og brødet er sprødt



Pesto pastasalat:

ca. 250 g pastaskruer
2 - 3 spsk. pesto
1 pakke bacontern
4 - 5 tomater, skåret i tern
1/2 agurk, skåret i tern
1 rødløg, fintsnittet
1 god håndfuld grønne bønner, kogte og skåret i mindre stykker

Kog pastaen efter anvisning på pakken.
Mens pastaen koger kan man stege baconnet, skære grøntsagerne i tern og koge og snitte bønnerne*
Når pastaen er kogt hældes vandet fra og de skylles under koldt vand indtil de begynder at blive kolde**
Nu er der sådan set bare samlings arbejdet tilbage, så pastaen vendes sammen med pesto, grøntsager og bacon og så er der ellers serveret
(Det er også bare super med en rest af den her pastasalat i madpakken sammen med måske  lidt frikadeller eller andet man kunne have lyst til)
.

Verdens bedste hvidløgsbrød:


1 ciabatta brød
100 g smør/ margarine
1 - 2 spsk. tørret persille
1 god håndfuld revet parmesan/ vesterhavsost
2 - 3 fed hvidløg, presset/ fint revet
1 lille nip salt og peber

Man kan lave hvidløgssmørret på to måder enten smelter man smørret og røre alle de andre ingredienser i og så pensler det ned i brødet.
Eller også tager man noget blødt smør og røre de andre ingredienser godt ind i smørret.
Derefter pakker man det rørte smør ind i film, former det til en lille tyk pølse og kommer den på køl i min. 15.

Når hvidløgssmørret er lavet tager man et brød og laver nogle snit i det (men pas på, de skal ikke gå helt igennem)

Hvis man har smeltet hvidløgssmør pensles det ned i lommerne på brødet, og hvis man har fast hvidløgssmør skæres dette i skiver og der ligges en skive ned i hver lomme.

Bag brødet ved 200 grader i ca. 10 min. eller indtil smørret er smeltet og brødet er gyldent og sprødt.

*Man kan også bare lægge bønnerne i en si og så stille sien over i det kogende pastavand, så spare man både på opvasken, tiden og vandet

**Man kan også evt. have kogt pastaen dagen i forvejen sådan så den er helt kold når den skal spises, men dette er ikke livs nødvendigt, jeg gjorde det f.eks. ikke idag.

0 kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...