mandag den 21. maj 2012

PASTA BASTA

Fredagens tallerken med pasta, kødsauce og små fine timianblomster ude fra altanen

I torsdags stod menu'en på kødtærte, men nu lå landet sådan at der blev virkelig meget kødsauce til overs, så fredag stod den på rester i form af noget så simpelt som pasta og kødsauce, og mad til to dage i en dags arbejde ja det er jo faktisk ikke så ringe endda, specielt ikke hvis man som mig er fuldstændigt pjattet med rester i nye forklædninger. Anyway her kommer opskriften til en ordentlig omgang kødsauce, jeg fik i hvert fald nok til at 3 personer kunne blive godt mætte over 2 dage.


Kødsauce:

1 spsk. olive olie
250 g bacontern
1 løg, fint hakket
2 stilke bladselleri, fint hakket
2 fed hvidløg, fint hakket
1 kg hakket oksekød
2 dåser hakkede tomater
3 spsk. ketchup
Ca. ½ flaske rødvin
1 laurbær blad
200 g svampe, i skiver
Salt og peber

Varm olien op i en stor grydeved middel varme og steg baconnet.


Når baconnet er sprøde tilsættes løg, gulerødder, selleri og hvidløg.

Skru lidt ned for varmen og steg grøntsagerne i ca. 10 min.


Tilsæt kødet og skru op for varmen igen og steg kødet under omrøring.

Nu hældes tomaterne i sammen med ketchup, vin, laurbær og svampe.


Rør det hele godt sammen og bring kødsaucen i kog.

Herefter simre retten uden låg ved svag vare i min. 2 timer, gerne længere hvis tiden er til det (husk at rører i gryden af og til mens den simre)

Smag til med salt og peber

0 kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...